2014. április 13., vasárnap

Lángos


Azért ezzel a recepttel kezdem, mert nem ismerek olyat aki még nem evett lángost.
Nekem kicsit furcsa volt , hogy tejfölt kell a tésztájába rakni , de mennyei lett tőle.

Hozzávalók:
-       1 kg liszt
-       2 db tojás
-       170 g tejföl
-       3 kiskanál só
-       0,5 l langyos tej
-       5 dkg élesztő
-       1 kis kanál cukor
-       olaj

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és cukorral felfuttatom 10 perc alatt. A lisztet nagy tálba öntöm ebbe megy a felfuttatott élesztő, tejföl, só és a maradék langyos tej. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta ha egységesen sima és könnyen elválik a tál falától. Cipót formálunk belőle, megszórjuk liszttel a tetejét és lefedve 1 órán át a duplájára kelesztjük. 14 egyforma részre szedjük és 30 percig letakarva pihentetjük. Olajos kézzel kihúzkodva forró olajban készre sütjük mindkét oldalát.


Fokhagymás tejföllel, sajttal fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése