Azért ezzel a recepttel kezdem, mert nem ismerek olyat aki még nem evett lángost.
Nekem kicsit furcsa volt , hogy tejfölt kell a tésztájába rakni , de mennyei lett tőle.
Hozzávalók:
Nekem kicsit furcsa volt , hogy tejfölt kell a tésztájába rakni , de mennyei lett tőle.
Hozzávalók:
-
1 kg liszt
-
2 db tojás
-
170 g tejföl
-
3 kiskanál só
-
0,5 l langyos
tej
-
5 dkg élesztő
-
1 kis kanál
cukor
-
olaj
Az élesztőt 1 dl langyos
tejjel és cukorral felfuttatom 10 perc alatt. A lisztet nagy tálba öntöm ebbe
megy a felfuttatott élesztő, tejföl, só és a maradék langyos tej. Jól
összedolgozzuk, dagasztjuk hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó a
tészta ha egységesen sima és könnyen elválik a tál falától. Cipót formálunk
belőle, megszórjuk liszttel a tetejét és lefedve 1 órán át a duplájára
kelesztjük. 14 egyforma részre szedjük és 30 percig letakarva pihentetjük.
Olajos kézzel kihúzkodva forró olajban készre sütjük mindkét oldalát.
Fokhagymás tejföllel,
sajttal fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése