2014. április 13., vasárnap

Apám lecsója

Ez a recept Édesapám receptje. Fel kellett nőnöm mire elárulta, hogy csinálja. Mindig kérdeztem tőle: "Apa mit teszel bele?","Mik az arányok?". A válasz mindig az volt: "Egy kis ezt-azt", "Nincsenek arányok".
Nem rég megtanultam hogy csinálja. Sokan azt mondják, lecsót bárki tud. De nem mindegy milyet. Ezer meg egy féle lecsó létezik, személy szerint a kedvenc kajám, bárhogy megeszem. A legjobb Apám receptje tejföllel. ( jó krémes )

Hozzávalók:
- 2 bő evőkanál zsír
- kevés olaj
- 6-8 db TV paprika
- fél hegyes erős paprika
- 3 közepes fej vörös hagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- só
- tejföl

Elkészítés:
Összevágjuk a paprikákat, paradicsomot és a hagymát kockára. Odatesszük a tűzre a zsírt és ha megolvadt beletesszük a hagymát. Megdinsztoljuk majd belerakjuk a paprikákat, paradicsomot. Annyi zsír, olaj kell hogy ellepje. Sózzuk, majd addig főzzük míg a paprika kicsit megpuhul. Ha kész akkor belekeverünk kb 2 dl tejfölt és Voala.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése