2014. április 13., vasárnap

Köménymagos csirkemell krumplipürével

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- liszt
- piros paprika
- őrölt bors
- só
- őrölt köménymag
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db csemege uborka

Elkészítés:
A csirkemelleket kifilézzük, majd sózzuk. Beforgatjuk lisztbe, majd olajban kisütjük. A fenn maradt olajba belerakjuk a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Megdinszteljük a hagymákat majd teszünk rá köménymagot és sót. Rántást készítünk úgy hogy a hagymát levesszük a tűzről és apránként folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet míg sűrű puding szerű nem lesz, majd pirospaprikát keverünk bele. Visszatesszük a tűzre és öntünk rá vizet, csomómentesre keverjük. Ha sűrűsödik akkor még adunk hozzá vizet. Annyi szószt csináljunk, hogy lepje majd el a csirkemelleket. Ha elég a szósz akkor belerakjuk a felkockázott csemege uborkát, a kész csirkemelleket, és felrottyantjuk a szósszal.

Levesszük a tűzről és krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése