2014. április 13., vasárnap

Húsvéti vendégváró szendvics

Egyszerű, de meg kellett osztanom. Mikor kicsi voltam, mindig ezzel a finom szendviccsel kínáltak Húsvétkor. Ez a szendvics volt a húsvéti családlátogatások fénypontja (mikor piros arannyal leettem a kis lila zakóm vagy zöld öltönynadrágom. :)

Hozzávalók:
- 500gramm Erzsébet kenyér
- 1 tubus piros arany
- reszelt trapista sajt
- túrista vagy téli szalámi vékonyra szeletelve
- tojás
- csemege uborka
-vaj

Elkészítés:
Hideg vízben oda tesszük a tojásokat egy pici sóval főni. Ha a víz felforr, onnantól 12 perc és tuti kemény lesz a tojás sárgája. Majd áttesszük a tojásokat hideg vízbe hülni. Amíg hülnek addig megkenjük a kenyereket vajjal, rátesszük a szalámi szeleteket. Ha kihült a tojás megpucoljuk és felszeleteljük. Rátesszük a tojás szeleteket a szalámira. A feleségem szerint mindig a tojásra kell nyomni a piros aranyat (szerintem mindegy csak legyen rajta ), majd ahol nincs tojás oda tesszük a szeletelt csemege uborkát és a tetejére jön a reszelt sajt.
Szerintem isteni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése